Recept voor een lekkere wild?

De supermarkten liggen vaak vol met varkensvlees, rundvlees en kip, maar er bestaan uiteraard nog veel meer vleessoorten. Veel van dit vlees wordt niet gefokt in grote stallen, maar leeft gewoon in het wild in de Nederlandse bossen. Als deze dieren afgeschoten worden gebeurt dit meestal omdat er een “overschot” is. Dit betekend dat er té veel dieren van dezelfde soort zijn waardoor de balans verstoord raakt. Het vlees van deze dieren kan verkocht voor consumptie zodat de dieren niet geheel nutteloos zijn gestorven. Onder wild vallen onder andere herten, wilde zwijnen hazen, ganzen, patrijzen en eenden. Sommige wild komt niet uit Nederland maar wordt ingevlogen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan exotische dieren als kangoeroe of krokodil. Omdat wilde dieren een heel ander dieet volgen dan vee smaakt het vaak stuk sterker, dus kruid het ook anders!


 

Populaire ingrediënten bij een wild


Wild & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Philippine
Liefde voor Lekkers

Kijk mee over de schouder van Philippine van der Goes en de wereld van...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »