Kroket recepten

Oef! Wat zijn we er toch dol op! Kroketten zijn na frikandellen de favoriete frituursnack van Nederland en ze worden veel gegeten bij friet, op een broodje of als borrelhapje met een beetje mosterd. Kroketten worden gemaakt van dikke ragout en paneermeel, waarbij de ragout vaak vlees bevat, maar ook vegetarisch kan zijn. Kroketten zijn in verschillende smaken verkrijgbaar, bijvoorbeeld als rundvleeskrkoket, satékroket, kalfkroket, goulashkroket.

 

Als er buiten Nederland een kroket besteld wordt, verwacht dan niet de langwerpige snackbarvariant zoals we die hier kennen. In België krijg je dan namelijk aardappelkroketjes. Ook garnalenkroketjes en kaaskroketjes zijn in veel landen verkrijgbaar. Die hebben echter vaak wel meer de vorm van een bitterbal dan een kroket en ook de naam is anders. 


 

Combineer kroketten met


Kroket & Fusion keuken

Fastfood Friday: McKroket
 2
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Video: Kroketbroodjes
 1
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness