Satésaus recepten

Satésaus, ook wel pindasaus genoemd, is een oorspronkelijk Indonesische saus gemaakt van pinda's, specerijen en melk of kokosmelk. De saus wordt vaak bij snacks gegeten, maar is het allerlekkerst bij rijstgerechten zoals nasi goreng. Satésaus kun je kant-en-klaar kopen, maar het is helemaal niet lastig zelf te maken: kies dan voor gemalen doppinda's of pindakaas en meng dit met kokosmelk, sambal en een verkruimeld plakje peperkoek voor een mooie samenhangende saus. Er zijn naast dit recept nog tal van andere , afwijkende recepten voor pindasaus met andere kruiden, gewone melk of met speciaal gebrande noten.


 

Combineer satésaus met


Satésaus & Indonesische keuken

Gado gado
 22
PhilippineLiefde voor Lekkers
Fastfood Friday: Bapao met kipsaté (video)
 7
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Gado Gado
 20
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness

Satésaus hoofdgerecht

Ultieme festival burger winnaar: De gado gado burger
 11
Francesca Kookt!Francesca Kookt!
Saté van ossenhaas
 1
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Tim Kookt: Broodje warm vlees
 2
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Fastfood Friday: Patatje oorlog
 1
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
OMF’s Studentenkeuken: Wraps met kipsaté
 4
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Satétaart
 4
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Meer hoofdgerechten met satésaus »