Hert recepten

Hertenvlees is afkomstig van wilde reeën, edelherten en damherten. Het is rood, mager en rijk aan vitaminen, fosfor én ijzer. Het vlees van edelherten en damherten is stevig, vetarm en heeft een lichte wildsmaak. Reeënvlees is lichter en delicater en daarom minder geschikt voor stevige kruiden dan edelherten- en damhertenvlees.

 

Als vlees heeft hertenvlees veel pluspunten. De ijzerachtige wildsmaak is veel aantrekkelijker dan de smaak van varkensvlees of kip. Daarnaast is het fijner van draad dan rundvlees. Ook is hertenvlees goedkoper dan rund-en lamsvlees, waardoor het over het algemeen een uitstekende vervanger is.

Hertenvlees kan gemarineerd en gekruid worden, maar vereist weinig extra smaakmakers. Grillen is de perfecte manier om het te bereiden omdat de hoge, intense hitte de kooktijd verkort.


 

Combineer hert met


Hert & Nederlandse keuken

Hert hoofdgerecht