Schaap recepten

Schapenvlees is lekker zacht vlees, wat in de Nederlandse keuken niet veel gegeten wordt. Wel is het erg populair in landen rond de Middellandse Zee, en dan voornamelijk in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Lamsvlees is het vlees van een schapenjong, dat jonger is dan 12 maanden. In Nederland wordt lamsvlees geprefereerd boven ouder schapenvlees. Dit omdat het malser is. Schapenvlees van oudere dieren is dus wat taaier en daarom lekkerder om te stoven en om te braden. Schapenvlees is erg efficiƫnt. Niet alleen het spiervlees, maar ook het orgaanvlees wordt gegeten. In Arabische landen worden schapen vaak zelfs in zijn geheel geroosterd. De organen worden onder andere in het schotse gerecht haggis verwerkt, en in sommige Arabische landen is schapenoog een echte delicatesse. Hier in Nederland eten we vooral lamsgehakt, lamsshoarma en lamsrack: dit zijn de ribbetjes van het lam, die heerlijk zijn als ze worden geroosterd.