Koken volgens Portugees recept?

Eten en drinken zijn erg belangrijk voor de Portugezen. Voor het ontbijt is er niet heel veel aandacht, maar voor de lunch en het avondeten is er wel erg veel aandacht. Vis en wijn zijn twee zeer belangrijke onderdelen van de Portugese keuken. De Portugezen eten dan ook graag gedroogde kabeljauw, gegrilde sardientjes en caldeirada: een op aardappel gebaseerde stoofpot die kan worden gemaakt van verschillende soorten vis. Ook vlees is veelgebruikt, maar doet onder voor het gebruik van verse vis.

 

De Porutgese keuken krijgt een exotische tint door de vele kruiden zoals peper, kerrie, paprika, verse koriander en het hete piri-piri. Verder wordt er veel olijfolie en knoflook gebruikt. Hierdoor is de Portugese keuken heel gevarieerd.


Portugal kent ook heerlijke wijnen. Port is natuurlijk het meest bekend, maar Portugal kent veel meer authentieke wijnen. Naast Port zijn Vinho Verde en Madeira het meest bekend. 


 

Populaire ingrediënten in de Portugese keuken


Portugese keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Foody.nl
Chickslovefood.com
Chickslovefood.com

We worden intens gelukkig van een goed gelukte curry en bellen elkaar euforisch...

Foody.nl
Foodbook
Foodbook

Op Foodbook kun je je eigen recepten plaatsen en die van anderen kunt...

Bekijk alle bloggers »