Recept voor een lekker au bain-marie gerecht?

Au bain-marie is een kooktechniek die veel wordt toegepast op gerechten die niet boven het kookpunt mogen komen. Door een pannetje of een stalen kom in een waterbad te plaatsen en het water aan de kook te brengen, zal de temperatuur in het binnenste pannetje nooit de 100 graden bereiken. Au bain-marie is daarom een ideale kooktechniek om chocolade te laten smelten of een sabayon te maken zonder dat daarbij het ei schift. 

 

Au bain-marie is echter niet alleen bedoeld om gerechten op te warmen: het kan ook gebruikt worden om af te koelen. Dan word het waterbad gevuld met ijswater. 


 

Populaire au bain-marie ingrediënten


Au bain-marie & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Chickslovefood.com
Chickslovefood.com

We worden intens gelukkig van een goed gelukte curry en bellen elkaar euforisch...

Foody.nl
Laura's Bakery
Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Mijn blog is er één waar bakken en het decoreren...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Bekijk alle bloggers »