Recept voor een lekker pof gerecht?

Poffen is een kooktechniek die toegepast kan worden op producten die veel zetmeel en een beetje water bevatten zoals aardappels, mais, rijst, kastanjes en knoflook. Bij poffen worden de producten in de oven, een pan of tussen de hete kolen gelegd (al dan niet in een wikkel van aluminiumfolie). Hier worden ze langzaam gegaard zodat het vocht dat van nature in het product zit met de zetmelen vermengt en verdampt. Deze damp wil graag uit het product, en door de hoge druk van de damp knapt het velletje uit elkaar. Wat overblijft is ofwel een heel zachte en romige structuur ( zoals bij aardappels en knoflook het geval is) of een lekker knapperige snack (zoals bij rijst en mais). Zolang er geen vette sauzen of boter aan het gepofte product worden toegevoegd zijn gepofte producten ontzettend gezond. 


 

Populaire poffen ingrediënten


Poffen & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Foody.nl
Chickslovefood.com
Chickslovefood.com

We worden intens gelukkig van een goed gelukte curry en bellen elkaar euforisch...

Foody.nl
Leukerecepten.nl
Leukerecepten.nl

Op LeukeRecepten.nl deel ik mijn passie en liefde voor koken. Laat je...

Bekijk alle bloggers »