Italiaans schuim
Italiaanse meringue, of Italiaans schuim, is net even iets anders dan de relatief simpele schuimpjes die ik normaal maak. Dit schuim wordt dan ook verhit voordat je het afbakt, waardoor je het prima kan eten vóór dat het in de oven is geweest. Bij "normaal" schuim heb je dan ook geen suikerthermometer nodig, en hierbij wel. Dit schuim vraagt behoorlijk wat precisie, maar het is perfect voor desserts en als vulling. Zorg dat je hierbij echt een suikerthermometer hebt, anders mislukt je schuim!
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?
Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.
Meer informatieZo maak je een perfecte borrel... | |
Tijd voor ovenschotels! | |
Chocolade cookies met vulling... |