Kersttaart met sinaasappel, cranberry en meringue

Kersttaart met sinaasappel, cranberry en meringue

Ingrediënten

Met deze kersttaart steel je zeker de show! De taart bestaat uit 6 lagen sinaasappel-maanzaadcake met daartussen sinaasappelcurd en cranberryjam, de buitenkant is afgewerkt met Italiaanse meringue. Garneer de taart met cranberry’s, aalbessen en eventueel met zelfgemaakte dennenappeltjes. De denneappeltjes worden gemaakt door kleine toefjes Italiaanse meringue te vormen en daar amandelschaafsel in te steken. De eetbare dennenappeltjes hebben vervolgens 2 uur gedroogd in een oven van 75 ᵒC.

Voorbereidinstijd: 30 min | Oventijd: 35-45 min | Afwerken: 30 min 

 
Rutger Bakt
Rutger Bakt

Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...

IJsjes met ananas en kokos IJsjes met ananas en kokos
Aardbei-watermeloen ijsjes Aardbei-watermeloen ijsjes
Petit fours met aardbeien en limoncello Petit fours met aardbeien en l...
Meer van Rutger Bakt

Favoriet recept van

  • Foody redactie
  • Wouw52
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.