Konijn op Limburgse wijze

Konijn op Limburgse wijze

Ingrediënten

4 personen

Van plan om met kerst konijn te serveren? Maak de konijn dan klaar in het zuur, oftewel op Limburgse wijze. Dit is een traditioneel Limburgs recept, welke steevast wordt bereidt met Kerstmis. Leg de konijnenbouten in een schaal en laat ze een nacht marineren in de koelkast met uien laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn en water. Zet de konijnenbouten de volgende dag op laag vuur en laat de bouten in zo'n 3 uur gaar sudderen. Serveer de konijn op een bedje van rode kool of met spruitjes en aardappels uit de oven. Ook super om te serveren met aardappelpuree. Geniet ervan. 

 

Favoriet recept van

  • Frans Duijsens
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.