Kokosnoot recepten

Kokosnoten zijn, in tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden, geen noten maar vruchten. Het zijn de steenvruchten van de kokospalm. De harige kokosnoot groeit niet los aan deze boom maar zit binnenin een grote, oneetbare groen bolster waar de bruine kokosnoot uit losgesneden moet worden. Kokosnoot is een onderdeel van veel producten: Er is kokoswater, kokosolie en gedroogde, geraspte kokos verkrijgbaar, maar bewerkt zijn er nog veel meer doeleinde waarin kokos wordt verwerkt. Zo wordt er het alom bekende kokosbrood van gemaakt, is kokos een van de hoofdbestanddelen van Bounty en is het een belangrijk onderdeel van Pina Colada. Ook is kokos een veelgebruikte vrucht in beautyproducten en haarverzorging. Kokoswater moet niet verward worden met de bekende kokosmelk (ook wel klappermelk genoemd). Dit is namelijk niet hetzelfde:kokoswater is het vocht wat in de kokosnoot zit, en kokosmelk is een melkachtige vloeistof die wordt verkregen door het kiemwit van een kokosnoot met water te vermengen en uit te knijpen. Het heeft de kleur van melk, maar is een stuk dikker. Ook wordt er soms extra suiker aan toegevoegd, maar als het zelfgemaakt wordt is dat natuurlijk niet nodig. Klappermelk kan wel gedronken worden maar het wordt vooral gebruikt in de Aziatische keuken als toevoeging in een saus.


 

Combineer kokosnoten met