Koken volgens Afghaans recept?

Afghaans

Helaas staat Afghanistan bij veel mensen bekend als land van oorlog en geweld, maar buiten alle ellende die zo regelmatig in het nieuws is geweest, is Afghanistan een mooi land met een bijzondere geschiedenis en kleurrijke bevolking. 

 

De Afghaanse keuken kent veel variatie, maar is over het algemeen vrij simpel en kent invloeden uit Oezbekistan, Pakistan en China. De Afghaanse keuken is grotendeels gebaseerd op de belangrijkste gewassen van het land: tarwe, maïs, gerst en rijst. De smaakmakers in de Afghaanse keuken zijn koriander, knoflook, kardamom, uien, tomaten, aardappelen, saffraan en zwarte peper, maar ook yoghurt, fruit, noten en zaden. 

 

Een Afghaans ontbijt bestaat meestal uit brood en thee. Er wordt sowieso veel thee gedronken in Afghanistan: in het zuidoosten drinkt men zwarte thee, maar in het noordwesten is groene thee de populairste theesoort onder de bevolking. 

 

Een Afghaanse lunch zul je niet snel tegenkomen: hier doen de Afghanen doorgaans niet aan. Ze eten daarom over de gehele dag gedroogd fruit en noten.