Het Zuid-Amerikaanse Colombia ligt op de evenaar. Hierdoor groeit fruit er ontzettend goed, en dat is terug te vinden in de keuken. Er wordt veel groente, maar nog veel meer fruit gebruikt in de Colombiaanse keuken, wat zorgt voor bijzondere gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van bananensoep met aardappel en cassave? Of rijst met kokosnoot?
De Colombiaanse keuken is in elke regio anders. Wat deze regio's wel met elkaar gemeen hebben is dat het hoofdingrediënt veelal vlees is. Dit vlees kan bestaan uit een mooi biefstukje of een stukje gehakt, maar orgaanvlees staat eigenlijk nog
vaker op de kaart.
De meest voorkomende ingrediënten in de Colombiaanse keuken zijn, naast (rund)vlees: maïsbrood, graangebak, gebakken brood, limabonen, tomaten, rijst en melkachtige desserts.
Typisch Colombiaanse gerechten zijn: Ajiaco, ofwel kippensoep, buñuelos - snack van witte kaas en lechona, gevuld varken.
Volg Colombiaanse recepten