De Egyptische keuken is onderdeel van de Arabische keuken, en dat is goed te zien in het aanbod van gerechten. Doordat de Egyptische keuken bestaat uit een mix van ingrediënten en recepten uit verschillende omliggende landen, ontstaat er een rijk, veelzijdig aanbod. Baba ganoush, falafel, dolma's, kebab, kofta, shakshuka en tahini salade staan vrijwel overal op de kaart. Ook zoete gerechten als baklava, tahin, halva en turks fruit worden veel gegeten.
Ondanks het grote aanbod van gerechten van buurlanden zijn er ook typisch Egyptische gerechten. Koshari is een van die gerechten: het is een goedkoop maar smakelijk gerecht bestaande uit rijst, macaroni, linzen, uitjes en kikkererwten. Ook brood met tuinbonen is typisch Egyptisch en natuurlijk mag Mezze niet aan dit rijtje ontbreken. De typisch Egyptische Mezze bestaat uit verschillende kleine gerechtjes, die in buffetvorm worden gegeten. De verschillende gerechtjes bestaan onder anderen vaak uit: falafel, tzatziki en hummus. Super met met wat brood.
Bil hana wa shifaa! Ofwel, eet smakelijk!
Volg Egyptische recepten