De Turkse keuken is er een voor echte lekkerbekken. Van heel zoet tot heel pittig en van kruidige tot milde smaken: de Turkse keuken heeft het allemaal. Doordat Turkije de afgelopen eeuwen veel invloeden heeft gehad van andere culturen is de Turkse keuken een smeltkroes van smaken geworden. Enerzijds is het heel mediterraans, anderzijds heeft het veel invloeden van de Arabische keuken meegekregen.
De Turkse keuken lijkt erg veel op de Griekse keuken: zo delen ze bijvoorbeeld baklava, witte kaas, dolma’s en een voorliefde voor sterke anijsdranken. Hoewel bij Grieks en Turks eten vaak wordt gedacht aan kebab, is een Turkse maaltijd veel minder vleesgericht dan een Griekse. Tomaten, rijst, artisjokken en spinazie worden veel gebruikt in vegetarische gerechten. Ook maken de Turken graag gebruik van brood en witte, feta-achtige kaas, bijvoorbeeld bij het ontbijt, als bijgerecht bij het diner of als snack tussendoor. Als laatste zijn de Turken ook nog gek op zoetigheden. Wie is er niet bekend met Turks fruit, Baklava of de zoete, kruimelige textuur van Halva? Kortom, voor ieder wat wils dus!