10 Tips voor de perfecte keuken

10 Tips voor de perfecte keuken


Zoals je je wellicht kunt voorstellen, zijn wij bij Foody gék van koken, bakken, eten, drinken en alles wat daarbij hoort. En dat doen we het liefst in onze eigen keuken met veel gezellige mensen om ons heen. De lekkerste gerechten maak je met veel passie, liefde maar ook in juiste keuken. Voor ons is daarbij genoeg werkruimte heel belangrijk maar ook fijne apparatuur zoals een grote (stoom)oven, ruime kookplaat en het allerliefst ook nog een wijnklimaatkast om de wijn op de juiste temperatuur te kunnen serveren. Natuurlijk zijn er talloze verschillende stijlen keukens en past bij elk huis een andere opstelling. Maar waar let je dan op als je een nieuwe keuken uitzoekt? 

 

Het begint met het kiezen van de stijl. Ga je voor modern, scandinavisch, industrieel, landelijk? We kunnen nog wel even doorgaan, you name it en het is mogelijk tegenwoordig. Het is net wat jij mooi vindt en wat in jouw huis past. Waar wij vooral naar willen kijken is de praktische kant van het uitzoeken van de keuken. Daarbij gaat het ons vooral om gemak en werkbaarheid. Wij hebben een 10 tips voor je opgesomd, want bij een nieuwe keuken kopen komt al genoeg kijken! 

 

10 Tips voor jouw perfecte keuken

1. Kies voor lades. Zo heb je altijd overzicht over alles wat er in de lade ligt. Of dat nou servies is, kruiden of andere voorraad: je kunt in één oogopslag zien wat je in huis hebt en pakken wat je nodig hebt. 

2. Ga voor een grote gootsteen zodat je hier ook je ovenroosters of schalen in kunt afwassen. 

3. Kies voor een keuken waar je geen vingerafdrukken op ziet! Dat scheelt enorm veel irritatie en schoonmaakwerk ;-). 

 4. Overweeg een smetpaneel of betegelde achterwand. Het ziet er niet alleen stylish uit, het is ook nog eens super praktisch. Je houdt je muur gemakkelijk schoon! 

5. Wil je geen sandaard afzuigkap? Kijk dan eens naar een ingebouwde plafond unit. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een variant in de kookplaat, maar voor ons staat de plafond unit op #1. 

6. Creeer een bar voor veel gezelligheid. Past een eiland niet in de ruimte? Kijk dan eens of je voor een L-vormige keuken kunt gaan. 

7. Investeer in goede apparatuur. Wij gaan voor degelijke apparatuur die lang mee gaat. Een grote koeling met vriezer, vaatwasser, een brede inductiekookplaat (liefst met flexplekken) en grote (stoom)oven zijn voor ons de basis. Een extra oven (of combitron), een  en wijnklimaatkast zijn een dikke bonus! Een koffiemachine zetten wij liever op het aanrecht, ziet er ook gezellig uit, in plaats van een ingebouwde variant. 

8. Kies voor verschillende materialen voor een uniek uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van hout met steen. Een warme houten keuken met een blad van composiet, terrazzo of marmer. Zo krijg je een heel mooi contrast! 

9. Extra gezelligheid in je keuken? Kies voor wandplanken boven je (lage) keuken waar je accessoires op kunt plaatsen maar eventueel ook servies. Kleedt meteen jouw keuken aan! 

10. Goede verlichting is alles! Je wilt tenslotte wel goed kunnen zien wat er op je snijplank of in je pan ligt. Maar naast de praktische kant, is verlichting ook essentieel om sfeer te creeren. Kijk of je bijvoorbeeld een lichtstrip kunt plaatsen achter een wandplank, kies voor dimbare lampen en combineer strakke spots met warme hanglampen boven de bar of eettafel. 

 

 Veel plezier met het uitzoeken van jouw nieuwe keuken. Misschien ontdek jij nog wel nieuwe tips voor ons, we horen het graag!

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.