Abrikozenkoeken

Ingrediënten
- abrikozenjam
- 10-14 halve abrikozen uit blik
- amandelschaafsel, geroosterd
- 300 gr bloem
- 225 gr boter
- 150 gr witte basterdsuiker
- ½ ei
- rasp van ½ citroen
- ¼ tl zout
- 2 tl bakpoeder
- 100 gr boter
- 100 gr suiker
- rasp van ½ citroen
- snuf zout
- 2 eieren
- 75 gr amandelmeel
- 50 gr bloem
- ½ tl bakpoeder
- boter, om in te vetten
Zien deze abrikozenkoeken er niet heerlijk uit? Ze zijn zeker een aanrader om zelf eens klaar te maken. Top de abrikozenkoeken af met wat verwarmde abrikozenjam. Bestrooi de koeken tot slot met wat geroosterd amandelschaafsel en smullen maar! Perfect als tussendoortje of zelfs om als dessert te serveren. Enjoy!


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |