Appeltaart

Ingrediënten
- 7 Elstar appels
- 2 tl kaneel
- 3 el custardpoeder
- 3 el bruine basterdsuiker
- 75 g rozijnen
- 1 cm verse gemberwortel, geraspt
- 75 g bitterkoekjes, in heel dunne plakjes
- 175 g bloem
- 175 g volkoren meel
- rasp van ½ citroen
- flinke snuf zout
- 1 tl vanille-extract
- 175 g witte basterdsuiker
- ½ ei, losgeklopt
- 225 g boter, in blokjes
- boter om in te vetten
- ½ ei, losgeklopt
- 100 g abrikozenjam
Appeltaart, héérlijk! Onzettend simpel, maar zo lekker! En al helemaal deze appeltaart met een lekkere knapperige korst. Want zeg nou zelf... en knapperige korst mag natuurlijk niet ontbreken bij de appeltaart. Het geheim? Gebruik geen bakpoeder door het deeg. Het eindresultaat mag er zijn: een heerlijke appeltaart met frisse appelvulling én een knapperige korst. Bestrijk de nog warme taart met wat abrikozenjam en smullen maar. Enjoy!


Kijk mee over de schouder van Philippine van der Goes en de wereld van ‘mmmm’ en ‘om je...
Volg Liefde voor Lekkers
![]() |
Zoete aardappelsoep met kokosmelk |
![]() |
Hartige pannenkoek met pompoen... |
![]() |
Rode kool salade met grapefrui... |