Borrel tip: nacho’s uit de oven met kaas en tomatensalsa

Nacho’s uit de oven met kaas, zure room en tomatensalsa


Hmm nacho's uit de oven met lekker veel kaas en zure room staat hoog op ons lijstje als het gaat om easy comfort food. Ook lekker bij de borrel of gewoon op de bank op zondagavond. Yum! Er zijn veel verschillende varianten mogelijk, wij geven je een vega basisrecept waar je gerust naar eigen smaak vlees aan zou kunnen toevoegen. Wij voegen een heerlijke tomatensalsa met koriander en frisse limoen toe aan de nacho's, maar ook rode ui, guacamole en uiteraard lekker veel kaas. Gauw verder naar de ingredienten en het recept zodat jij over een kwartiertje lekker kunt genieten van warme nacho's uit de oven! 

 

 

 

Je kunt de nacho's op een met bakpapier beklede bakplaat spreiden, maar je kunt hiervoor ook een ovenschaal gebruiken. 

 

Wil je zelf guacamole maken? Lekker! Wij hebben hier een aantal recepten voor een heerlijke guacamole

 

Bedenk je ook vooraf eventjes of je vlees wilt gebruiken in jouw oven-nacho's, zoals bijvoorbeeld gehakt. Dit kun je lekker kruiden met o.a. komijn, chili, gerookte paprika, knoflook en meer. Indien je graag vlees wilt toevoegen, bereid dit dan alvast voor. Het vlees kan dan gemengd worden met de nacho's en samen de oven in. 

 

1. Zet de oven alvast aan om te voorverwarmen op 200 graden. Spreid daarna de nacho's uit over de bakplaat of ovenschaal. 

 

2. Neem een rode ui en snij de helft in ringen en snipper de andere helft. De ringen voeg je toe aan de nacho's, de gesnipperde ui doe je even apart in een kommetje. Dit gebruik je later voor de tomatensalsa. 

 

3. Strooi de kaas over de nacho's en zet de bakplaat of ovenschaal hierna in de oven. De nacho's zijn klaar zodra de kaas gesmolten is, dat duurt ongeveer 7-8 minuutjes. 

 

4. Terwijl de nacho's in de oven staan, heb jij je handen vrij de tomatensalsa te maken. Snij de tomaatjes in kleine blokjes en voeg deze toe aan de gesnipperde ui. Hak de koriander en de rode peper fijn en voeg ook deze toe. De rode peper mag naar smaak worden toegevoegd. Hou je van scherp? Gebruik dan driekwart of zelfs een hele rode peper. Ga je liever voor mild? Gebruik dan een kwart tot een halve rode peper. Ook het sap van een halve limoen mag bij de salsa en breng het op smaak met peper en zout. 

 

6. Als de kaas is gesmolten kun je de nacho's uit de oven halen. Doe de zure room en guacamole erover en als laatste ook de tomatensalsa. 

 

Afhankelijk van wat je lekker vindt kun je er ook voor kiezen nog wat jalapeño pepers door de nacho's te doen. 

 

Eet smakelijk! 

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie

Favoriet recept van

  • Hanna Nijdam
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.