Burrito met rijst en gehakt

Burrito met rijst en gehakt


We gaan op z'n Mexicaans vandaag en maken een burrito met rijst en gehakt! Kan uiteraard ook vega, door gewoon wat meer groente te gebruiken en het vlees weg te laten of vervang het met bijvoorbeeld vegetarisch gehakt. Zo is deze burrito voor iedereen! ;-) 

 

Niet alleen lekker maar ook nog eens super handig om voor te bereiden en alleen even warm te maken wanneer je weinig tijd hebt. Wij zijn gek op kliekjes overigens en ook daar is deze burrito uitermate geschikt voor. Gebruik wat je nog in huis hebt voor de vulling en probeer gewoon eens iets uit of maak juist iets meer en warm de burrito's de volgende dag gewoon opnieuw op. Easy peasy! Wil je weten hoe je deze burrito's met rijst en gehakt maakt? Check dan hieronder de ingredienten en het recept. 

4 personen

1. Zet een pan water op voor de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Zeker niet langer, gezien de burrito's ook nog in de oven gaan. 

 

2. Fruit een uitje met wat olijfolie of zonnebloemolie in de pan. Voeg hier een knoflookteentje aan toe, dat kan geperst zijn maar ook de hele teen (die je later verwijdert) of de teen in kleine stukjes. Fruit dit even mee en voeg hierna het gehakt toe. 

 

3. Breng het gehakt op smaak met de kruiden, rode peper en bak deze even mee zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg hierna de bonen toe en bak mee. Daarna mag ook de mais en de gezeefde tomaat erbij, laat dit even op laag vuur sudderen en ga ondertussen verder met het op smaak brengen van de zure room. 

 

4. Doe de creme fraiche of zure room in een kommetje. Voeg de limoensap toe, breng op smaak met zout en peper. Naar smaak kun je hier ook nog wat gemalen komijn aantoevoegen en verser koriander. 

 

5. Verwarm de oven voor op 180 graden en begin met het vullen van de burrito's. Leg de tortilla's klaar op het aanrecht en pak er een bakplaat (bekleed met bakpapier) of een ovenschaal bij. Vul de tortilla's (het midden en niet geheel tot de rand) met de rijst en de gehaktvulling. Hier kun je eventueel wat geraspte kaas overheen doen als je dat lekker vindt. De room, guacamole en tomatensalsa zou ik pas toevoegen nadat de burrito's uit de oven zijn gekomen omdat ik dat persoonlijk lekkerder vind, maar als je liever voor gemak gaat kun je de burrito's ook compleet in de oven plaatsen. Vouw de burrito's dicht (onderkant naar binnenklappen en dan de zijkanten over elkaar heen vouwen) en plaats deze in de oven, voor 6-8 min op 180 graden. Dit kan overigens ook gewoon in een koekenpan of grillpan. 

 

6. Haal de burrito's uit de oven, voeg naar smaak de creme fraiche, tomatensalsa en guacamole toe (vouw open of doe dit gewoon op de burrito) en eet smakelijk! 

 

Vul het recept aan naar smaak met guacamole of tomatensalsa

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie

Favoriet recept van

  • Info
  • Stefan Janssen
  • Ron de Kort
  • David van den Adel
  • Emma Joziasse
  • 19610
  • Smitr76
  • Katja Cocco
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.