Chocoladetaart met salted caramel

Ingrediënten
- 300 ml water
- 90 g cacaopoeder
- 250 g bloem
- 500 g suiker
- 3 g zout
- 2 zakjes bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 350 ml karnemelk
- 130 g zonnebloemolie
- 3 eieren
- 35 g ongezouten boter
- 85 g pure chocolade
- 0,6 dl zure room
- 1/2 tl puur vanille-extract (5 ml)
- 150 g poedersuiker
- blikje gecondenseerde melk
- grof zeezout
- blokjes karamelfudge
- reep Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
Ben je gek op chocoladetaart én op salted caramel? Dan is deze chocoladetaart mét salted caramel zeker een aanrader. Twee chocoladetaarten met daartussen dulche de leche en daaromheen chocolade ganache. Overgoten met gezouten karamel en afgemaakt met stukjes chocolade (van de reep) en blokjes karamelfudge. Hoe lekker!! Ontzettend machtig, maar zo de moeite waard. Tip: het maken van de taart is best even wat werk. Begin daarom ook een dag van tevoren met het bakken van de taarten en het maken van de dulche de leche. Zo kun je de volgende dag meteen beginnen met het maken van de ganache en het opbouwen van de taart.


Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk...
Volg Brenda Kookt!
![]() |
Bananenbrood muffins met pinda... |
![]() |
Champagne cheesecake met aardb... |
![]() |
Spinaziesalade met pompoen en... |