De gehaktbal met cohones

Ingrediënten
- 500 gr gehakt, halfomhalf
- 3 chipotle pepers uit Adobo saus, fijn gesneden
- 1 el sambal
- 1/2 bosje peterselie
- 1/2 ui fijn gesnipperd
- 1 oude boterham of paneermeel
- 2 el panko
- 1 el ketchup
- 1 ei
- Peper
- Zout
- Klont boter om in te braden
- 1/2 liter rundvleesbouillon
- 1/2 liter zwaar bier, Kanon
- Optioneel: 1 fijn gesneden Rawit pepertje
Een lekker gehaktballetje, dat lusten we allemaal wel! Een gebakken, gestoomde, de Griekse variant met feta of de gehaktbal die je moeder altijd maakt(e), dat blijven toch wel de allerlekkerste. Maar deze gehaktbal komt daar wel heel dicht bij in de buurt, tenminste, voor de mensen die tegen pittig kunnen. Een pittige gehaktbal met chiptole peper, sambal, peterselie, ui en eventueel nog met een rawit pepertje, gebraden in jus met bier. Een bal met ballen dus! Heerlijk om te serveren met wat gebakken aardappeltjes, groente en wat braadvocht. Enjoy!


In Simone's Kitchen vind je allerlei lekkere recepten. Van een supergezonde salade tot een...
Volg Simone's Kitchen
![]() |
Ijskoffie met kokos en banaan |
![]() |
Hartige courgettepannenkoekjes... |
![]() |
Verfrissende zomers aardbeiend... |