Filipijnse Kare Kare

Ingrediënten
- 500 gr biologische sukadelappen
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 250 gr sperziebonen, schoongemaakt
- 40 gr pinda’s
- 1 grote aubergine, in blokjes
- 3 el thaise vissaus
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el chilipoeder
- 1 pot rundvleesfond, 400 ml
- 400 ml runderbouillon
- 25 gr witte rijst
- 2 el sojasaus
- 2 el olie
- Om erbij te serveren: witte rijst en extra sperziebonen
4 personen
Zin in een buitenlands maaltje? Met dit recept maak je een echt Filipijns gerecht, namelijk Kare Kare. Het is een traditioneel stoofvlees recept met rundvlees. Vaak wordt het gerecht gegaard in pindasaus waaraan ook diverse groenten zijn toegevoegd. Het vlees moet wel een paar uur sudderen, dus maak dit gerecht wel ruim van tevoren. Eet smakelijk!


Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...
Volg Ohmyfoodness.nl
![]() |
Aioli aardappelsalade met spek... |
![]() |
Citroen courgetti met knoflook... |
![]() |
Spaghetti zalm Florentine |