Gingerbread pannenkoekjes met vanillesaus

Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 ei
- ½ theelepel vanille-extract
- 400 milliliter halfvolle melk
- 1 ½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 100 milliliter halfvolle of volle melk
- 100 milliliter slagroom
- 40 gram kristalsuiker
- 2 eidooiers
- merg van 1 vanillepeul
Deze heerlijke winterse pannenkoekjes zijn een geweldig kerstonbijt. Niet alleen omdat ze heerlijk smaken, maar ook omdat je hele huis meteen naar Kerstmis ruikt als je ze bakt. Tot slot staan ze ook nog eens prachtig op je ontbijttafel. De nootmuskaat, gember en kaneel geven de pannekoekjes een sensationele smaak, vooral in combinatie met de romige vanillesaus.


Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...
Volg Ohmyfoodness.nl
![]() |
Aioli aardappelsalade met spek... |
![]() |
Citroen courgetti met knoflook... |
![]() |
Spaghetti zalm Florentine |