Goudgeel gefrituurde kip

Foody Redactie


Deze gefrituurde kip in karnemelk marinade is zó ontzettend lekker! Heerlijk knapperig en krokant met een heerlijk pittige smaak. Laat de kip vooraf minimaal 4 uur marineren in een mengsel van karnemelk, tabasco, knoflook, tijm en gerookt paprikapoeder. Haal de kip vervolgens door het bloembeslag en frituur deze totdat de korst mooi goudgeel-bruin is. Bak de kip vervolgens nog een half uur tot drie kwartier af in de oven en ze zijn klaar om van te smullen. Serveer een lekkere salade en wat mooie sauzen naast de kip en eet smakelijk!

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Citroen muffins met bramen, blauwe bessen en frambozen Citroen muffins met bramen, bl...
Meer van Foody redactie

Favoriet recept van

  • Wouter De Kamp
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.