Gravad lax met gin

Ingrediënten
- 1 moot verse zalm van 800 gr met huid
- 10 jeneverbessen
- 4 el gin
- 1 tl witte peperkorrels
- klein handje bieslook
- flinke hand dille + 2 el fijngehakte dille
- 40 gr grof zeezout
- 40 gr witte basterdsuiker
- rasp van 1 citroen
- rasp van 1 sinaasappel of minneola
- 4 el mosterd
- 4 el honing
- 3 el witte wijnazijn
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- arachideolie
- zwarte peper
Wil je een heerlijk voorgerecht, borrelhapje of een perfecte lunch op tafel zetten? Gravad lax it is. Gravad lax is een Scandinavisch gerecht gemaakt van verse, rauwe zalm. Door de zalm te marineren met zout, peper, suiker en dille, goed in te pakken en op lage temperatuur in te laten trekken, trekken de smaken optimaal in de zalm. Snijd de zalm in flinterdunne plakken en je hebt een heerlijk hapje. Het is een werkje van niks, je moet er alleen wat geduld voor hebben. 48 uur geduld om precies te zijn. Bereidingstijd: 30 min | Marineren: 48 uur


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |