Ikea gaat duurzaam met vegaballetjes

Ikea gaat duurzaam met vegaballetjes
Dinsdag 19 mei 2015

Afgelopen maandag, 18 mei, lanceerde IKEA haar nieuwe paradepaardje. Naast de bekende Zweedse gehaktballetjes komen er nu ook vegetarische balletjes in de schappen en in het restaurant. Met de komst van de GRÖNSAKSBULLAR slaat ook IKEA de weg van gezond en duurzaam eten in. Foody was bij de lancering en smulde mee.

 

Samen met vaste IKEA-klanten, journalisten en bloggers werd onder leiding van chefkok Christer Elfving de zogeheten signature dish geproefd. De signature dish bestaat uit de vegaballetjes, couscous, mango-kikkerweten chutney en Griekse yoghurtdressing.

 

Dit fris zomerse gerecht is anders dan we gewend zijn uit de IKEA keuken. De balletjes bevatten veel verse groenten, waaronder kikkererwten, boerenkool, doperwten en kruiden en specerijen. Samen met de kruidige mango-kikkererwten chutney en de friszure yoghurtdressing vonden wij het een verrassend smaakvol gerecht.

 

Na het proeven van de signature dish mochten we zelf aan de slag met de GRÖNSAKSBULLAR. Zo maakten wij heerlijke Zweedse wraps met kerriehummus, mango chutney, paprika, rucola en natuurlijk de balletjes. De wraps vielen bij iedereen in de smaak.

Al met al was het een zeer geslaagde ochtend, die de IKEA maaltijd in een heel nieuw licht zet.

 

Het verrassende zomers gerecht staat vanaf nu op de kaart bij alle restaurants van IKEA in Nederland. Vanaf juni zijn de balletjes ook verkrijgbaar in de Swedish Food Markets.

 

 
Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Citroen muffins met bramen, blauwe bessen en frambozen Citroen muffins met bramen, bl...
Meer van Foody redactie
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.