Kersen clafoutis met witte chocola en mascarpone room

Ingrediënten
- 50 gr bloem
- snuf zout
- 1 ei
- 1 eigeel
- 1/2 tl fijn geraspte citroenschil
- 1/2 tl vanille
- 80 ml melk
- 80 ml slagroom
- 1/2 cup suiker
- 1/4 cup sinaasappel sap
- 35 gr ongezouten boter, gesmolten
- 50 gr witte chocola, grof geraspt
- 400 gr verse kersen zonder pit
- 1 el suiker
- beetje verse sinaasappelsap
- 1 tl vanille pasta
- 1 tl poedersuiker
- 150 ml slagroom, iets lobbig geklopt
- 80 gr mascarpone
- 150 gr kersen zonder pit
- rasp van 1 sinaasappel
- 3 el maple syrup
- 1/2 tl rozenwater
- 1 kaneel stokje
4 personen
Clafoutis is een authentiek Frans nagerecht welke traditioneel wordt gemaakt van kersen. Bij dit gerecht overgiet je de kersen met een beslag van melk, eieren, bloem en suiker. Het is super simpel om te maken en ook echt heel erg lekker. Met dit receptje maak je een heerlijke kersen clafoutis met witte chocolade. Heerlijk om lauwwarm te serveren als dessert met kersencompote en mascarpone room. Klinkt goed toch? Enjoy.


In Simone's Kitchen vind je allerlei lekkere recepten. Van een supergezonde salade tot een...
Volg Simone's Kitchen
![]() |
Bietengazpacho - lekker fris v... |
![]() |
Glutenvrije madeleines met cit... |
![]() |
Italiaanse panforte gevuld met... |