Kokos cupcakes

Kokos cupcakes


In Amerika en Engeland zijn ze al tijden een ware hit, máár de cupcakes lijken nu ook Nederland te hebben veroverd. Lekkere luchtige cake-jes met een heerlijke topping er op, het water loopt me nu alweer in de mond! Je hebt ze in vele soorten en maten. Ik zelf heb al heel veel cupcakes gemaakt en dan met name gedecoreerd met marsepein. Maar het leek me toch ook wel leuk om wat variaties uit te proberen. Maar je kan deze kokos cupcakes ook zelf maken, is helemaal niet moeilijk. Hier volgt het recept.
Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1 tl citroenrasp
4 schijven ananas
55 gram kokos
60 ml kokosmelk
250 gram meringue botercrème (Recept)
Bereidingswijze
Laat de ananas uitlekken en snij deze in kleine stukjes. Maak nu het cakebeslag: mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag. Spatel 35 gr kokos door het beslag en hou de rest van de kokos apart. Voeg de uitgelekte ananas toe aan het beslag. Doe het beslag in cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.
Maak de merinque botercrème volgens het recept en mix de kokosmelk beetje bij beetje door de crème. Zorg dat de kokosmelk goed in de massa opgenomen wordt.
Als de cupcakes afgekoeld zijn, smeer je een bolletje van de crème op de cupcake. Deze bestrooi je vervolgens met kokos. Een echte tropische verrassing!

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten die basic en snel maar...

10 x gourmet recepten - Vlees, vis en vegetarisch 10 x gourmet recepten
Aspergesoep met peterselie olie Aspergesoep met peterselie olie
One Pot: Garam Masala kip met quinoa One Pot: Garam Masala kip met...
Meer van Pauline's Keuken

Favoriet recept van

  • Esmée Kramer
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.