Linzertaart met ananas

Ingrediënten
- 150 gr hazelnoten
- 250 gr bloem
- 150 gr suiker
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- ¼ tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- ½ citroen, geraspte schil
- 400 gr verse ananas, grof geraspt of fijngehakt
- 100 gr suiker
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 vanillestokje, merg
- 1 limoen, sap
- Boter, om in te vetten
- 1 ei, losgeklopt
8 personen
Het kan zijn dat linzertaart de associatie oproept met linzen, alleen klopt dat niet. Deze naam is ontstaan omdat de linzertaart met ananas oorspronkelijk uit de Oostenrijkse plaats Linz komt. Voor de vulling wordt een heerlijke zelfgemaakt jam gebruikt. De combinatie van ananas, vanille, in de oven gebakken hazelnoten en vers deeg maken deze linzertaart compleet. Geniet ervan!


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |