Ottolenghi's geroosterde aubergine

Geroosterde aubergine van Yotam Ottolenghi


2 personen

Dit recept van Ottolenghi's is vrij eenvoudig, maar houd wel rekening met de griltijd voor de aubergine. Je maakt de saus van Griekse yoghurt met baharat, een Midden-Oosterse specerijenmix (bijvoorbeeld die van Euroma), maar je kunt ook 50mg safffraan gebruiken. Verder voeg je wat ahornsiroop, citroensap en knoflook toe.

 

De Aubergines rooster je in 40 minuten in de oven met wat olie, peper en zout. Laat ze afkoelen, verdeel de yoghurt erover, besprenkel met pijnboompitjes en granaatappelpitjes. Verdeel ten slotte de blaadjes basilicum erover ter garnering. Eet smakelijk!

 
BBQ is on: Geroosterde Aubergine
 4
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Pita burger met gegrilde groente
 3
Lekkeretenmetlinda.nlLekkeretenmetlinda.nl
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.