Pastasalade met zelfgemaakte pesto

Ingrediënten
- 2 porties pasta, ca. 75 gr p.p
- 1 courgette
- 1 aubergine
- een paar cherrytomaatjes
- 2 handjes rucola
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper
- zout
- optioneel: zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes
- 2 cups basilicumblaadjes, ca. 90 gr
- 1/2 cup pijnboompitjes, ca. 70 gr
- 1 teentje knoflook
- een scheutje olijfolie (mild)
- 2 el citroensap
- een snufje zout
- optioneel: 2 el edelgistvlokken
2 personen
Nu de lente is begonnen is het weer de hoogste tijd om te genieten van lekkere salades. Allerlei soorten salades zijn geliefd, maar een pastasalade valt toch het meeste in de smaak. Deze pastasalade met zelfgemaakte pesto is hier zo'n voorbeeld van. Dit recept is echt enorm simpel en het kan gewoon niet fout gaan. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook super als lunch. Geniet ervan.


Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je leven een beetje...
Volg De Groene Meisjes
![]() |
Vegan scones met lemon curd |
![]() |
Gevulde gepofte zoete aardappe... |
![]() |
Linzensalade met zoete aardapp... |