Penang curry met zeebaars

Ingrediënten
- 4 kleine of 2 flinke zeebaarsfilets
- 2tl korianderzaad
- 1tl komijnzaad
- 1tl trassi
- 1tl korianderwortels, fijngesneden
- 2-4 gedroogde chilipepers
- 4 teentjes knoflook, grof gehakt
- 1 flinke sjalot of 2 kleintjes, grof gehakt
- 1 stengel citroengras
- 1 stukje laos van 2cm, geschild en in grove stukjes
- 1 kaffir lime leave, in dunne reepjes
4 personen
Deze Penang curry is een lekker Thais gerecht. Niet helemaal traditioneel, want die Penang curry eet je met kip of rund en deze versie is met een heerlijk stukje zeebaars. Met de hoeveelheden van de ingrediƫnten in dit recept is geschat, want in Thailand doen ze niet aan meten, maar aan proeven. Lekkere genieten van dit heerlijke Thaise maaltje.


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |