Perencake met kruimels

Ingrediënten
- 2-3 peren
- 150 gr amandelspijs
- 115 gr boter
- 75 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 3 eieren
- 125 gr bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 50 gr boter
- 70 gr witte basterdsuiker
- 85 gr bloem
- ¼ – ½ tl kaneelpoeder
- snuf zout
- boter, om in te vetten
Deze perencake met kruimels is vol van smaak, doordat er amandelspijs in het cakebeslag is verwerkt. Daarnaast is deze perencake heel makkelijk te maken. De cake is het lekkerste op de dag van het bakken, dan zijn de kruimels nog knapperig. Perfect voor bij de koffie of eventueel nog lauwwarm als dessert met een bolletje ijs. Wil je variatie? In plaats van peer kun je ook appel of abrikozen gebruiken. Voorbereidingstijd: 20 min | Oventijd: 35-45 min


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |