Pittige Arabische Muhammara dip

Muhammara is een salade/dip van vers gegrilde paprika’s met walnoten en granaatappel. Heerlijk! Super op een bruin speltbroodje met geitenkaas, tomaat en spinazie, maar natuurlijk ook lekker bij de borrel om in te dippen. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk om zelf te maken. Rooster de papirka's voor ongeveer 20 min in de oven, verwijder daarna de velletjes van de paprika’s en snijd in grove stukken. Snijd de rode peper, ui en de knoflook, doe alles in de keukenmachine en laat deze draaien tot er een mooie dip ontstaat. Geniet ervan.
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?


Een sportieve meid uit Amsterdam die schrijft over food, sport (veel hardlopen) en alles waar ze...
Volg Eat.Run.Love.
![]() |
Zalm met mangosalsa |
![]() |
Zomerse smoothie met banaan, a... |
![]() |
Vegetarische curry met paneer |