Raita – veelzijdige yoghurt dip

Ingrediënten
Deze raita yoghurtdip had ik eigenlijk bedacht voor de barbecue, maar op het moment dat ik dit schrijf is komt de regen met bakken uit de lucht. Geen barbecue vandaag dus... Gelukkig is deze dip veelzijdig genoeg om ook goed te smaken bij een broodje shoarma, falafel of als lekkere dip voor bij een stokbroodje. Raita is een van oorsprong Indiase saus waar je eigenlijk allerlei groentes en fruit in kan stoppen. Ik maakte deze raita met komkommer, koriander, komijn en cayennepeper. Knoflook kan er ook in, maar dat is niet heel traditioneel. Ach, als het maar lekker is hé?


In Simone's Kitchen vind je allerlei lekkere recepten. Van een supergezonde salade tot een...
Volg Simone's Kitchen
![]() |
Italiaanse panforte gevuld met... |
![]() |
Groene smoothiebowl met spinaz... |
![]() |
Bietenwraps |