Salade met tomaat en basilicum-munt pesto

Ingrediënten
- 1 zak rucola slamelange
- 4 verse roma of tasty tom tomaten
- 2el verse basilicum-munt pesto
- 2el extra vergine olijfolie
- 8 pommodori tomaten
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 takjes verse tijm of oregano
- 1 teentje knoflook
- 30gr verse basilicum
- 30gr verse munt
- 30gr cashewnoten
- 20gr parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 100ml hele goede extra vergine olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
2 personen
Deze lekkere salade is door de twee soorten tomaten en de munt in de pesto net wat bijzonderder. Samen brengt dit je salade naar een heel nieuw niveau. Als je de zongedroogde tomaatjes en pesto in grotere hoeveelheden maakt kun je de andere porties bewaren. Het is even werk. Maar het maakt het super eenvoudig om je volgende fantastische salade in elkaar te draaien. Let op: als je de tomaatjes zelf maakt moeten ze minimaal 4 uur drogen in de oven


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |