Sappige hamburger uit de oven

Sappige hamburger uit de oven


Wist je dat je een hamburger ook prima in de oven kunt bereiden? Dat lijkt eigenlijk op de bereiding van een barbeque met een deksel omdat je de hamburger gaart door de warme lucht die ontstaat. Daardoor gaart de burger geleidelijk en zul je bij bereiding in de oven ook geen verbrande of droge buitenkant hebben. Klinkt goed toch? Voor deze burger heb je natuurlijk niet alleen vlees nodig, maar ook lekkere brioche- of hamburgerbroodjes. Deze kun je zelf maken of gewoon in de winkel kopen, net wat je graag wilt. 

4 personen

Voor dit recept kun je een koekenpan gebruiken die ovenbestendig is, maar je kunt er ook voor kiezen een ovenschaal te gebruiken. Een koekenpan is het gemakkelijkst gezien je de burgers eerst even dichtschroeit op hoog vuur. 

 

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

 

2. Verhit de boter met een scheut olijfolie in de pan en schroei de burgers dicht zodra de pan goed heet is. De binnenzijde laat je rustig garen in de oven.

 

3. Het is nu tijd om de burgers in de oven te plaatsen. Dit kan door de koekenpan in de oven te zetten of door de boel over te hevelen in een ovenschaal. Doe dan niet alleen de burgers maar ook de boter en olie in de ovenschaal. Hoe lang de burgers moeten garen is afhankelijk van jouw smaak: eet jij je burger liever wanneer deze nog rood is van binnen? Ga dan uit van ongeveer 5/6 minuten baktijd. Heb jij je burger liever doorbakken? Reken dan op ongeveer 8/9 minuten in de oven. 

 

Als je er een cheeseburger van wilt maken, voeg dan 2 minuten voor het eind van de baktijd nog cheddarplakjes toe aan de burgers zodat deze nog lekker kunnen smelten over het vlees. 

 

4. Terwijl de burgers garen in de oven, heb jij je handen vrij om alvast de rest van de ingredienten klaar te maken. Snij de tomaat in plakjes, en snij ringen van de ui. Karameliseer de ui met een klontje boter en een theelepeltje suiker in de pan. Dit doe je door eerst de suiker in de pan te laten smelten. Als dat is gebeurd, voeg je de boter toe. Daarna de uienringen. 

 

5. Snij de broodjes doormidden en rooster de binnenkant door de broodjes kort in de oven bij de burgers te leggen of door deze in de pan te roosteren. 

 

6. Smeer de geroosterde broodjes in met bbq saus (of andere saus naar eigen smaak) en leg de frisse sla op de onderste helft van het broodje. Leg de burger hierop, plaats daar dan weer de tomaat en de augurk op. Maak het geheel af met gekarameliseerde uienringen en als laatste de bovenste helft van het broodje. 

 

Tijd om de burger lekker op te eten, smakelijk! 

 

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie

Favoriet recept van

  • Sylvia Willemsen
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.