Surinaamse nasi
Nasi goreng is van oorsprong een Indonesisch gerecht die door de Javanen naar suriname is gebracht. Tegenwoordig zijn er verschillende variaties op nasi. Door het gebruik van specifieke Surinaamse kruiden en specerijen, zoals bijvoorbeeld piment, en door de invloeden van andere Surinaamse bevolkingsgroepen, is er een typisch Surinaamse Nasi ontwikkeld. Heerlijk! Serveer de nasi met bijvoorbeeld kipsaté en zuur van komkommer. Eet smakelijk!
Tip: begin op tijd met het maken van dit gerecht. De kip moet nadat deze gekookt is nog een uur in de marinade. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
Voorbereidingstijd: 40 min, Wachttijd: 60 min
Ingrediënten
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?
Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!Tiramisu met zabaglione en fra... | |
Pastasalade met kip en yoghurt... | |
Salade met groene asperges, bu... |