Surinaamse nasi

Surinaamse nasi


Nasi goreng is van oorsprong een Indonesisch gerecht die door de Javanen naar suriname is gebracht. Tegenwoordig zijn er verschillende variaties op nasi. Door het gebruik van specifieke Surinaamse kruiden en specerijen, zoals bijvoorbeeld piment, en door de invloeden van andere Surinaamse bevolkingsgroepen, is er een typisch Surinaamse Nasi ontwikkeld. Heerlijk! Serveer de nasi met bijvoorbeeld kipsaté en zuur van komkommer. Eet smakelijk! 

Tip: begin op tijd met het maken van dit gerecht. De kip moet nadat deze gekookt is nog een uur in de marinade. Zo kunnen alle smaken goed intrekken. 

Voorbereidingstijd: 40 min, Wachttijd: 60 min

6 personen

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 

Favoriet recept van

  • Wibbe van der Terp
  • Alleblasmaaike
  • Karen Buskens
  • Judith van Wolven
  • Conny de Lange
Surinaamse Nasi
 13
Ohmyfoodness.nlOhmyfoodness.nl
Snelle basis groentesoep
 7
Foody redactieFoody redactie
Nasi Goreng
 15
Ohmyfoodness.nlOhmyfoodness.nl
Indonesische Nasi Goreng
 19
Ohmyfoodness.nlOhmyfoodness.nl
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.