Tulband met specerijen, cider en toffeesaus

Ingrediënten
- 75 gr rozijnen
- 1 fles cider
- 1 el gesmolten boter
- 1 el bloem
- 300 gr donkerbruine basterdsuiker
- 150 gr suikerstroop
- 180 ml volle melk
- rasp van 1 sinaasappel
- 2 steranijs + extra voor garnering
- 3 eieren
- 300 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- mespunt zout
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 tl kardemompoeder
- 1/4 tl kruidnagelpoeder
- 1/4 tl pimentpoeder
- 250 ml slagroom
- 75 gr rietsuiker
- 75 gr boter in blokjes
- 1 volle el suikerstroop
- 1 volle el ahornsiroop
Last minute op zoek naar iets lekkers voor op de kersttafel? Deze sticky toffee tulband met een heerlijke, kruidige smaak is echt een topper! De cider waarmee deze tulband is gemaakt zorgt voor een beetje kick geeft. Deze sticky tulband is ontzettend machtig, maar oh zo lekker! Wees royaal met de toffeesaus, die is zalig. Enjoy! Bereidingstijd: 25 minuten | Oventijd: 55 – 65 minuten


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |