Vegan Ramen

Ingrediënten
- 800 ml groentenbouillon
- 2 porties noedels
- 8 gr gedroogde shiitake paddenstoelen
- 1 grote wortel, in reepjes gesneden
- een half blok tofu
- 3 tenen knoflook, gesneden
- 1/2 grote ui, in stukken gesneden
- flink stuk gember
- 1,5 el sojasaus
- 1 el misopasta
- 1 bosuitje, gesneden
- 2 el hoisinsaus of sojasaus
- handje sesamzaad
- optioneel: 6 verse shiitake paddenstoelen
- optioneel: sambal
2 personen
Ramen is een Japanse noedelsoep en wordt vaak gemaakt op basis van een bouillon van vis of vlees. Klinkt goed, maar is natuurlijk niet geschikt voor veganisten. Tijd dus om daar verandering in aan te brengen. Deze kom vegan ramen met een bouillon van gedroogde paddenstoelen is namelijk echt de moeite waard. Heerlijk met reepjes wortel, bosuitjes en gebakken tofu. Klinkt goed toch? Enjoy!


Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je leven een beetje...
Volg De Groene Meisjes
![]() |
Vegan scones met lemon curd |
![]() |
Gevulde gepofte zoete aardappe... |
![]() |
Linzensalade met zoete aardapp... |