Verse broodjes

Ingrediënten
- 400 gr bloem
- 200 ml melk, lauwwarm
- 1 ei
- 8 gr zout
- 7 gr gedroogde gist
- 40 gr witte basterdsuiker
- 50 gr boter
- 100 gr blanke rozijnen
- 75 gr gedroogde cranberry’s
- 50 ml amandellikeur
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr bruine basterdsuiker
- ½ citroen, rasp
- 50 gr boter
- 1 ei
- 25 gr bloem
- 1 tl speculaaskruiden
- snuf zout
- bloem
- boter
- 75 gr poedersuiker
- 1 ½ el water
Versgebakken brood bij het ontbijt is heerlijk, maar een nadeel is wel dat je heel vroeg op moet staan om deze zelf te bakken. Doordat het deeg twee keer moet rijzen en natuurlijk gebakken moet worden ben je zo een paar uur verder, voordat je kunt genieten van je zelfgebakken broodjes. Maar met dit recept is dat niet het geval! Deze gevulde opgerolde broodjes met cranberries, rozijnen en speculaaskruiden, maak je namelijk de avond van tevoren al en geeft ze hun tweede rijs ’s nachts in de koelkast. Zo hoef je ze ’s morgens alleen nog maar af te bakken en kun je vervolgens genieten van versgebakken broodjes!
Bereidingtijd: 30 min | Rijzen: 60 min + 1 nacht koelen | Oventijd: 25-35 min


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |