Zalm met bietjes en kruidige puree

Ingrediënten
- 4 verse zalmfilets
- 500 gr bietjes
- 600 gr aardappelen
- 2 tl fijngesneden verse kruiden (peterselie, rozemarijn)
- 1 tl dille
- scheutje citroensap
- bloem
- olijfolie om in te bakken
- 1 el mosterd
- 4 el olijfolie extra vergine
- 40 gr roomboter
- 150 ml water
- 1 laurierblad
- 1 kaneelstokje
- 1 tl suiker
- Maizena
- 4 handjes rucola melange
- 1 tl balsamico azijn
- 1 tl olijfolie extra vergine
- halve tl citroensap
- 1 tl grof gehakte pompoenpitten
- peper
- zout
4 personen
Zalm met bietjes en een kruidige puree klinkt misschien simpel, maar dit is en blijft een heerlijke combinatie. De bietjes zijn heerlijk van smaak doordat deze worden gekookt met een kaneelstokje en laurier. De aardappelen worden op smaak gebracht met mosterd en verse kruiden en de zalm is heerlijk met dille en citroensap. Serveer het geheel met een simpele, frisse salade met pompoenpitten en een dressing van balsamico, olijfolie en citroen. Een topgerechtje! Eet smakelijk.


Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk...
Volg Brenda Kookt!
![]() |
BBQ Rub - zoete kruidenmix / b... |
![]() |
Bananenbrood muffins met pinda... |
![]() |
Champagne cheesecake met aardb... |