Koken volgens Tunesisch recept?

Foody.nl

Tunesië is het meest noordelijk gelegen land in Afrika en ligt aan de Middellandse Zee. De Tunesische keuken is typisch Mediterraans en kent invloeden uit de omliggende landen. In de Tunesische keuken worden veel verse groenten gebruikt. Het nationale gerecht van Tunesië is couscous, geserveerd met kip, lam of vis. Vooral langs de kust is couscous met vis een populair gerecht. Tunesiërs zijn gek op koken en gebruiken vaak veel specerijen als komijn, koriander en saffraan. Rode peper en knoflook vind je in vrijwel alle gerechten terug. Als tussendoortje eet men veel zoete hapjes maar ook het dessert is vaak mierzoet.

 

Een populair drankje is siroop gemengd met water. Vooral de rode grenadine, witte amandelmelk en groene-muntvarianten zijn populair. Muntthee is ook een geliefd drankje. Ondanks dat Tunesië een islamitisch land is en er eigenlijk geen alcohol gedronken mag worden komen er enkele goede wijnen uit het land. Het wijnbouwgebied bevindt zich voornamelijk in de Medjerda-vallei.