Monkeybread met speculaas

Monkeybread met speculaas van Anneke


Monkeybread is een heerlijk, zoete, plakkerige ‘cake’ van Amerikaanse bodem. Dit brood is in Amerika ook wel bekend onder de naam African coffee cake, golden crown, pinch me cake en bubbleloaf. In Amerika eten ze dit als een feestelijk ontbijt, maar je kunt het ook lekker ‘s middags bij een kop thee serveren. Deze Monkeybread heeft natuurlijk wel een Nederlands tintje, want hij Is gemaakt met speculaaskruiden. Als het brood uit de oven komt giet er dan gecondenseerde melk over. Dit zorgt voor een lekkere plakkerig laagje. Om je vingers bij af te likken!

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...

Aioli aardappelsalade met spek en haricot verts Aioli aardappelsalade met spek...
Citroen courgetti met knoflookboter garnalen Citroen courgetti met knoflook...
Spaghetti zalm Florentine Spaghetti zalm Florentine
Meer van Ohmyfoodness.nl
Triple Oreo buns
 2
Ohmyfoodness.nlOhmyfoodness.nl
Zelf bagels maken
 4
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Chai cinnamonrolls
 3
Ohmyfoodness.nlOhmyfoodness.nl
Cloud bread maken
 38
FocusonFoodies.nlFocus on Foodies
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.