Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Ingrediënten

6 personen

Nasi goreng is van oorsprong een Indonesisch gerecht die door de Javanen naar suriname is gebracht. Tegenwoordig zijn er verschillende variaties op nasi. Door het gebruik van specifieke Surinaamse kruiden en specerijen, zoals bijvoorbeeld piment, en door de invloeden van andere Surinaamse bevolkingsgroepen, is er een typisch Surinaamse Nasi ontwikkeld. Heerlijk! Serveer de nasi met bijvoorbeeld kipsaté en zuur van komkommer. Eet smakelijk! 

Tip: begin op tijd met het maken van dit gerecht. De kip moet nadat deze gekookt is nog een uur in de marinade. Zo kunnen alle smaken goed intrekken. 

Voorbereidingstijd: 40 min, Wachttijd: 60 min

 
Foody.nl
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...

Zelf visbouillon maken Zelf visbouillon maken
Zalmquiche met biet Zalmquiche met biet
Kikkererwtencurry Kikkererwtencurry
Meer van Francesca Kookt!

Favoriet recept van

  • Alleblasmaaike
  • Karen Buskens
  • Judith van Wolven
  • Cornelis Raats
  • Conny de Lange
Surinaamse Nasi
 8
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Nasi
 3
Leukerecepten.nlLeukerecepten.nl
Nasi Goreng
 10
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Indonesische Nasi Goreng
 16
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.