Koken volgens Noord-Afrikaans recept?

De Noord-Afrikaanse keuken bevat de keukens van een groot aantal landen die zich in het noorden van het continent Afrika bevinden. Landen als Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Soedan en Egypte, maar ook delen van Mali, Niger en Tsjaad vallen onder deze regio, en delen tot op zekere hoogte dezelfde eetgewoontes. Het klimaat hier is vrij droog, en het weer warm. Granen, couscous, bulgur, fruit, knoflook, schapenvlees en olijfolie staan dan ook centraal in de Noord-Afrikaanse keuken. In tegenstelling tot de keuken van Sub-Saharisch Afrika, waar de levensomstandigheden vaak minder goed zijn en het klimaat nog droger is, is de Noord-Afrikaanse keuken een stuk rijker van smaak en bevat het meer verse ingrediënten. 


 

Populaire ingrediënten in de Noord-Afrikaanse keuken


Noord-Afrikaanse keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Foody.nl
Chickslovefood.com
Chickslovefood.com

We worden intens gelukkig van een goed gelukte curry en bellen elkaar euforisch...

Foody.nl
Leukerecepten.nl
Leukerecepten.nl

Op LeukeRecepten.nl deel ik mijn passie en liefde voor koken. Laat je...

Bekijk alle bloggers »