Notentaart met chocolade

Notentaart met chocolade uit Capri – recept

Ingrediënten

10 personen

Deze verleidelijke notentaart met chocolade is een traditionele walnoten- of amandeltaart met chocolade, afkomstig uit Capri. Er bestaan allerlei versies van, maar dit gebak zonder bloem bestaat altijd uit kleingesneden of gemalen noten, stijfgeklopt eiwit en dooiers met soms een scheutje likeur. Deze variant bestaat uit gemalen amandelen waardoor hij smeuïg en vol van smaak is. Perfect om te serveren als dessert met een bolletje vanille-ijs.
Voorbereidingstijd: 20 min | Oventijd: ca. 60 min 
Dit recept is afkomstig uit het boek 'De Zilveren lepel – Napels en de Amalfikust'

 
Rutger Bakt
Rutger Bakt

Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...

IJsjes met ananas en kokos IJsjes met ananas en kokos
Aardbei-watermeloen ijsjes Aardbei-watermeloen ijsjes
Petit fours met aardbeien en limoncello Petit fours met aardbeien en l...
Meer van Rutger Bakt

Favoriet recept van

  • Foody redactie
  • Anita Biets
Notentaart met karamel
 5
Brenda Kookt!Brenda Kookt!
Zoute Karamel Notentaart
 11
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Appel notentaart
 7
Leukerecepten.nlLeukerecepten.nl
How-to: Chocolade tempereren
 3
Rutger BaktRutger Bakt
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.