Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Ingrediënten

4 personen

Vitello Tonnato blijft één van mijn favo voorgerechtjes. Dit recept heeft al eerder op mijn blog gestaan, in de begintijd, maar de foto is zo afgrijselijk dat ik vond dat het opnieuw een plekje verdiende hier. Als je even wilt lachen, moet je hier kijken.
Aan de andere kant is het leuk omdat je nu duidelijk ziet hoe mijn blog gegroeid is. Ik heb inmiddels een spiegel reflex camera en naast koken en schrijven is fotograferen nu ook een hobby van mij geworden. En dat zie je ook terug in de foto’s. De vorige foto is lelijk, donker en geel en de VItello ziet er heel onsmakelijk uit, terwijl als je onderstaande foto ziet, je veel meer zin krijgt in dit lekkere voorgerechtje toch?
Ingrediënten voor 4 personen
300 gram gebraden kalfsfricandeau in plakken
75 gram gemengde salade
1 blikje tonijn uitgelekt
6 el mayonaise
1/2 citroen
2 el kappertjes
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper en zout
Zo maak je het
Maak een gladde saus van de tonijn, de mayonaise en het sap van een halve citroen. Je kunt dit het beste doen met een staafmixer of keukenmachine.
Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Breng de salade op smaak met een beetje Balsamico azijn, wat olijfolie en wat peper en zout.
Leg een paar plakjes kalfsfricandeau op een bord. Verdeel een handje salade over het midden van het bord.
Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau en garneer de Vitello Tonnato met de kappertjes.

 

Favoriet recept van

  • Maalbers
  • Marcel van Lente
  • Livia De Guerre
Bruschetta met sardientjes
 3
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Rozemarijn broodstokjes
 8
Laura's BakeryLaura's Bakery
Italiaanse Antipasti
 8
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Italiaanse Salade Caprese
 2
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Antipasti salade
 5
Ohmyfoodness.nlOhMyFoodness
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.